V& – Vrouwen & Arbeidsmarktparticipatie

Wat houdt het project in en wat wil men bewerkstelligen:

Het project V&AMP, een gezamenlijk initiatief van de STC’s Limburg en Turnhout, was een experiment dat georganiseerd werd in verschillende Kempense en Limburgse ondernemingen. Het peilde naar de mogelijkheden inzake het creatief omspringen met arbeidstijden. Verder ging het na in hoeverre synergie tussen werk en ‘privé’ mogelijk is.

Bij voorkeur dienden de resultaten van V&AMP binnen het actie- en/of adviesplan te passen, en dat onder minstens één van de volgende hoofdtopics: Arbeidstijd en flexibiliTIJD (gecomprimeerde werkweek, thuiswerk, deeltijdse contracten, verschuiving van werkuren, …), mobiliteit (carpoolplan, bedrijfsbus, bedrijfsfietsen, gereserveerde parkings voor carpoolers, …), kinderopvang (opvang zieke kinderen, vakantiecheques, bedrijfsoverschrijdende vakantieopvang, …) , gezinsondersteunende diensten (loketfaciliteiten, broodautomaat, strijkdienst, carwash) of verlof en overuren (cafetariaplan, deeltijdse contracten, oproeppool, …).

Werkwijze:

Gedurende het project begeleidde V&AMP vijfentwintig bedrijven bij het uitwerken van een vrouw-, gezins- en mensvriendelijk personeelsbeleid. Deze vijfentwintig bedrijven werden onderverdeeld in zeventien experimentbedrijven en acht voorbeeldbedrijven. De begeleiding van de bedrijven was procesmatig en op maat van de behoeften van het bedrijf en zijn werknemers.

Product(en):

Het logboek V& op papIER, dat de neerslag vormt van de procesmatige methodiek om aan een gezins- en mensvriendelijk personeelsbeleid te werken. Met tevens concrete ‘tips & tricks’.

Omschrijving uitvoerders:

STC’s Limburg en Turnhout zijn in 2005 van naam en structuur veranderd. STC Limburg werd ERSV Limburg. Meer informatie over deze organisatie kan u terugvinden op www.ersvlimburg.be. STC Turnhout werd RESOC Kempen. Meer informatie over deze organisatie kan u terugvinden op www.resockempen.be.

Link naar een website met informatie over het product/project:

RESOC Kempen - V&AMP